Select Page

Joves talents de la Comunitat Valenciana

12 de novembre a les 19h a l’Auditori Rafelbunyol

compra la teua entrada en http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

entrades a 3 euros

Programa de Concert

Dialogue de l’ombre double (1985) / P. BOULEZ

Clarinet i electrònica

Sequenza XII (1995) / L. BERIO

Fagot

Cor (2017) / MIGUEL A. BERBIS

marimba, electrònica, video i sistema d’il·luminació

Claudia Camarasa, clarinet

Elena Biosca, clarinet

Javier Biosca, fagot

Jesús Fenollosa, percussió

Miguel Angel Berbis, electrònica i difusió sonora

CLAUDIA CAMARASA FORT, clarinet 

(Rafelbunyol, 1993). Comença els estudis musicals als 9 anys en la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol i el 2015 conclou els estudis superiors al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. El passat curs continuà la seua formació en la Escuela Superior de Música Reina Sofía en Madrid i com a integrant del Quinteto Danzi va rebre el premi d’excel·lència en Música de Cambra.

Des dels 16 anys ha actuat tres voltes com a solista junt amb l’Orquestra de València en concerts pedagògics i Conciertos para todos. Els seus mestres han sigut J. Vte. Herrera, David Martínez, J. A. Casanova, J. Vte. Mañez, Emilio Ferrando, Enrique Pérez i Michel Arrignon. També ha realitzat master-classes amb Vicent Alberola, Vicent Alòs, Reinhard Wieser, Pascal Moragués, Eduardo Raimundo, Johannes Peitz, José Franch, J. Colher, etc.

Membre de la Joven Orquesta Nacional de España (J.O.N.D.E.) des del 2013 i de la Gustav Mahler Jugendorchester des de 2015. També ha format part de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Jove Orquestra d’Holanda, The World Orchestra, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Jove Orquestra Simfònica de Castelló.

Finalista al XIV Concorso Internazionale di Musica “Marco Fiorindo” en Turín (Itàlia); premi a la millor interpretació d’una obra dels ss.XX-XXI al IV Concurs Nacional “Ciudad de Cuenca”; primer premi al IV Concurs de Joventuts Musicals de Sant Cugat del Vallès; accèsit al XII Concurs Nacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Xàtiva”; primer premi al XI Concurs Obert d’Interpretació “Vila de Betxí”; primer premi al III i al VI Concurs de Joves Intèrprets “Vila de Castellnovo”. Pel que fa a la música de cambra, ha desenvolupat una intensa tasca amb els grups “Da Capo Quartet”, “Flügel Quartet” i “Liebe Quintet”, amb qui ha realitzat gires arreu del territori europeu i ha guanyat concursos com el II Concurs de Música de Cambra de l’Academia Valenciana de la Música, V Concurs Vila de Cox, II Concurs “Ciutat de Borriana” i VI Concurs “CIM de Mislata”.

Actualment, és academista de la Orquesta Nacional de España (O.N.E.) i col·labora regularment amb la Orquesta Sinfónica del Teatro Real de Madrid (O.S.M.).

 ELENA BIOSCA BAS, clarinet

Naix l’any 1992 a Rafelbunyol, on comença els seus estudis musicals a l’escola de la banda “La Primitiva” amb Carmen Bautista i David Martínez. L’any 2014 finalitza el grau en interpretació musical en l’especialitat de clarinet al Conservatori Superior de música “Joaquín Rodrigo” de València amb el professor Emilio Ferrando. És becada a la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst a Graz (Àustria) durant el curs acadèmic 2013/2014. En l’actualitat realitza el màster de clarinet a la Universität für Musik und Darstellende Kunst a Viena amb el professor Johann Hindler i en el Musik und Kunst Privatuniversität de la mateixa ciutat amb el professor Reinhard Weiser.

La seua formació instrumental ha sigut ampliada rebent cursos de perfeccionament i masterclasses amb clarinetistes com José Vicente Herrera, Vicent Alós, J. Fenollar, Javier Ros Pascal Moragues, Jonathan Cohler, Sabine Meyer, Gerald Pachinger, Matthias Schorn, etc.

En l’àmbit orquestral ha participat al costat d’orquestres com la Mozarteum Orchester de Salzburg, la Webern Sinfonie Orchester al Musikverein de Viena, Wiener Jeunesse Orchester, Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), Schleswig-Holstein Academy Orchestra, Jove Orquestra de la comunitat Valenciana, The World Orchestra, etc.

Ha tocat al costat de directors com Semión Bychkov, G. Pehlivanian, Christian Zacharias, Christoph Eschenbach, Michael Sanderling o Pedro Halffter entre d’altres.

En el terreny de la música de cambra pertany als quintets de vent “ESPURNA” des de 2012 i “TANDEM” des 2014, al quartet de clarinets “DA CAPO” des de 2004 amb el qual ha guanyat diversos concursos de música de cambra, ha donat una gira per Romania i ha gravat un CD.

També cal reconèixer el primer premi en el IV concurs de Joves Intèrprets a Catellnovo a l’any 2007, primer premi en el concurs de talents ÖJAB Talents a Viena l’any 2014, Accèssit en el Concurs Internacional de Joves intèrprets de Xàtiva l’any 2012 i el premi extraordinari de clarinet i música de cambra de final de Grau Professional al Conservatori Professional de València l’any 2011, així com el premi Euterpe 2015 a la Trajectòria Acadèmica atorgat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

JAVIER BIOSCA BAS, fagot

naix a Rafelbunyol en 1994, iniciant els seus estudis de música a l’Escola de música de la Banda Primitiva de Rafelbunyol, on va començar a tocar el fagot de la mà del professor Jaume Iborra Esteve. Més tard cursa el grau mitjà al Conservatori Professional de València “Velluters” amb els professors Joaquín Tadeo Sancho i Antonio Ruano Nácher, posteriorment accedeix al Conservatori Superior de Música de València sota la tutela del professor Julio Pallás. Al setembre de 2013 és acceptat a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid per estudiar amb els professors Klaus Thunemann i Francisco Alonso Serena, on finalitza els seus estudis superiors al juny de 2016.
Com a intèrpret solista ha participat en nombrosos concursos al llarg de la seva trajectòria, obtenint diversos premis: 2n premi en el concurs internacional de joves intèrprets “Ciutat de Xàtiva” en 2016 i en el concurs de joves intèrprets “Vila de Castellnovo” el 2010, 1er premi en el concurs de joves intèrprets de Betxí en 2011, en el concurs internacional de joves intèrprets de Llíria en 2009 i en el concurs de joves intèrprets “Vila de Castellnovo” el 2007.
Ha obtingut experiència orquestral amb les següents orquestres, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV), Jove Orquestra de Castelló (JOSC), Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (UFUV), Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid (JORCAM), Jove orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), Jove orquestra de la Unió Europea (EUYO), Jove orquestra “Gustav Mahler” (GMJO), orquestra Nacional d’Espanya (ONE), orquestra Reial del Concertgebouw d’Amsterdam (RCO) i amb l’orquestra Filharmònica de Berlín (BPO), sota la batuta de directors com Zubin Mehta, Simon Rattle, Gianandrea Noseda, Christian Thielemann, Gustavo Dudamel i Allan Gilbert.
Actualment realitza un màster d’interpretació a la Universitat de Música “Hanns Eisler” de Berlín amb els professors Volker Tessmann i Markus Kniesel, i és academista de l’Orquestra Nacional d’Espanya i de l’Orquestra Filharmònica de Berlin, on estudia amb Mor Biron.

 JESÚS FENOLLOSA BARRACHINA, percussió

obté el títol superior de música en la modalitat de Percussió amb Premi final de carrera al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

Durant els anys 2012/2014, Postgrau en el Conservatoire à rayonnement Regional de Perpinyà amb les màximes qualificacions, becat pel BBVA mitjançant la JONDE. En 2012/2013, Màster de Professor d’Educació Secundària a la Universitat de València i des de 2014/2016, és Academicista de l’ONE (Orquestra Nacional d’Espanya).Completa la seua formació amb el curs de jazz amb Dave Samuels al Palau de la Música de València i els cursos de percussió amb Jesús Salvador “Chapi”, Philippe Spiesser, Juanjo Guillem, Javier Eguillor,Jeff Prentice, Lorenzo Ferrándiz, Alexis Orffali, César Peris, Raul Benavent i Francisco Revert.

Obté el primer premi en el concurs internacional de cambra de percussió “Percudeix Catarroja” el 2013 amb Alxarq Percussió i el primer premi en el concurs de cambra de Montserrrat el 2014 amb Alxarq Percussió.

Com a intèrpret ha és membre de la borsa d’instrumentistes de l’Orquestra Nacional d’Espanya, membre de l’acadèmia de l’Orquestra Nacional d’Espanya de 2014/2016, col·laborador en la Berklee College of Music de València per a realitzar enregistraments, col·laborador assidu de l’Orquestra de València des de 2011, Col·laborador de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 2014, col·laborador de la Banda Municipal de Palma de Mallorca durant les temporades de 2008/2010, col·laborador de l’Orquestra de les Illes Balears durant les temporades de 2008/2012, col·laborador de l’Orquestra Manuel de Falla a 2015, membre fundador del trio “Alxarq Percussió” guardonat amb premis internacionals de càmera, membre de l’Orquestra “Barbieri Symphony Orchestra”, membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) de 2009 fins al 2014, membre de la Jove Orquestra dels Països Catalans de 2007/2010, membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana de 2008/2011, membre de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València d’2008/2009.

Organitza

Col·labora