Select Page

Orquestra Simfònica la Primitiva amb solistes d'Ensemble d'Arts

13 novembre a les 20h a l’Auditori Rafelbunyol

i ara què? sonoritats i vivències contemporànies

 

Desprès de l’estacada d’una pandèmia mundial ens preguntem…”I ara què?”, citant a Miguel Ángel Berbis i a Carles Santos.

Ara és l’hora de buscar noves sonoritats amb les obres de Martí i Berbis; és l’hora de mirar cap al passat i aprendre amb les obres de Shostakovich i Pärt; i tot plegat, és l’hora de seguir endavant aprenent i fent més ambiciós el projecte orquestral que vam encetar fa uns anys.

 

 

 

Programa

 

Cantus in Memory of Benjamin Britten (1980)….Arvo Pärt

I ara què? (2019)……Miguel Àngel Berbis
Solista, Luís Fernández

Inhumanity (2017)….Ivan Martí

Llum clar é bell ab si portant tenebres (2017)….Miguel Àngel Berbis
Solista, Elena Solanes

Simfonia de cambra op.110a….Dimitri Shostakovich
I. Largo 
II. Allegro Molto
III. Allegretto
IV. Largo
V. Largo

 

l’orquestra

L’Orquestra Simfònica de la Societat va nàixer el curs acadèmic 2005/06 al sí de l’Escola de Música de la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol, sota  la iniciativa de Jesús Orón, director de l’escola i Jesús Castellar, president de la societat musical, direcció del clarinetista David Martínez i l’assessorament  de la violinista Carmen Gonzàlez, professora assistent.

En la seua programació anual han estat, de manera ininterrompuda, el concert dedicat als nostres majors a les festes patronals, els de la festivitat de Santa Cecília, el de Nadal o Any Nou, el d’estiu i la participació a les Trobades comarcals d’orquestres juvenils i d’orquestres de corda de l’Horta Nord de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

A més a més, al llarg dels anys l’orquestra ha portat a terme altres activitats musicals a Sagunt, Tortosa, La font de la Figuera, a la Sala Alfons el Magnànim, al Palau de la Música de València o al Palau Altea, participant al “I i III Festival Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana”.

Pablo Marqués Mestre és el seu director des de 2013 i amb ell l’orquestra ha participat al febrer de 2017 i 2019 al I i III Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana guanyant el 1r Premi de la Secció “Salvador Giner”, en les dues edicions. A més, a l‘edició del 2019 Pablo Marqués va guanyar el premi al millor director.

 

 

COL·LABORADORS