Select Page

Amores Grup de Percussió

11 de novembre a les 19:30h a l’Auditori Rafelbunyol

compra la teua entrada en http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

entrades a 3 euros

“DREIZEHN”

Stockhausen & Hildegarda

Amores Grup de Percussió, presenta al públic “Dreizehn” Stockausen & Hildegarda. Un concert que compta amb la participació de les sopranos Maria Macià i Èlia Casanova, qui, a més del pianista Víctor Trescolí, han realitzat al costat del grup l’enregistrament del seu huitè treball discogràfic amb el mateix títol, sota el segell discogràfic Liquen Records. Amores proposa alguna cosa més que un concert a l’ús. Cercadors de nous llenguatges i obrint les portes a aquelles fronteres infranquejables, en aquesta ocasió estableixen una interacció entre dos personatges de summa importància en la història de la música, però amb gairebé 800 anys de diferència, Hildegrada i Stockhausen.

Com bé apunta Josemi Lorenzo en les seves notes: “Aquest programa estableix un diàleg entre dos enormes potències creatives que reelaboren la tradició, encara que en el seu moment van construir la seva obra musical no precisament en la línia ortodoxa. Un pertany a l’avantguarda del segle XX i l’altra a la del segle XII. Van comptar tots dos amb forta personalitat, el que els va permetre, després de molta lluita i creença en si mateixos, superar dificultats, doblegar les respectives jerarquies i, el més important, el reconeixement dels seus coevos. “

No només la interpretació musical de cada un d’ells junts en un concert adquireix importància ja de per si. Amores proposa un encreuament de camins entre les dues intèrprets -Èlia Casanova (Hildegarda) i Maria Macià (Stockhausen) -, entrellaçant les peces dels dos compositors i creant una visió imaginària que portarà a la reconversió de cadascuna d’elles cap a la recerca del “altre”, com un exercici de convenciment on el temps no suposa cap barrera, i la creativitat d’Amors actua com a nexe d’unió en el pla còsmic.

Amores Grup de Percussió

Fundat el 1989, està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. AMORES Grup de Percussió, rep el nom de l’obra homònima de John Cage, compositor que ha exercit una forta influència en el grup i a qui va homenatjar al Festival de Tardor de Madrid (1991) comptant amb la seua presència.

En la seua dilatada trajectòria ha desenvolupat un paper decisiu en l’evolució de la música per a percussió a Espanya, estrenant gran part de l’obra escrita per a percussió i composicions dedicades al grup. La seua trajectòria professional sempre ha estat unida a la tasca d’investigació, docent i educativa creant audicions de percussió per a escolars durant els últims 17 anys. Els més importants solistes internacionals han actuat al costat del grup. AMORES Grup de Percussió ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més de als EUA, Brasil, Argentina, Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Korea i Taiwan dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània rebent nombrosos elogis de la crítica especialitzada.

Han realitzat diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques: FÈNIX (2000), TINAJAS (2002), Drumcuts (2005), cosmogonia (2007), i CARRERÓ SENSE SORTIDA (2008) amb els quals han estat de gira per tot el territori nacional. Han estat guardonats amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001, per Fènix (encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez), amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical, per Tinajas , i amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la MILLOR MÚSICA ORIGINAL pER A ESPECTACLE ESCÈNIC per Ubú (Producció Teatres de la Generalitat Valenciana) músiques originals de Jesús Salvador Chapi.

El passat 2014 van celebrar el seu 25 aniversari amb una programació anual que va incloure la producció i estrena de l’òpera de butxaca EL MAL VINO, una tragicomèdia musical contemporània el dramaturg és Paco Zarzoso i el seu compositor J.S.Chapi.

AMORES Grup de Percussió compta amb el suport institucional de Culturarts Música (Generalitat Valenciana) i l’INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música. Govern d’Espanya). Toca instruments NP Drums (Espanya) i baquetes Innovative Percussion Inc. (EUA).

Discografia: VIVÈNCIES (1998), AMORES / CAGE (2000), AMORES / LLORENÇ BARBER (2001), TINAJAS (2003), Fènix (2004) i BLACKSCORE (2010).

Programa

KARLHEINZ STOCKHAUSEN
TIERKREIS, 12 melodies del Zodíac
Soprano: María García Maciá

Hildegarda de Bingen
SuiteHildegard
O vos angeli
Arr. Jesús Salvador Chapi

O igneSpiritus
Arr. Ángel García

O cohorsmilicie floris O lucidissimaapostolorum turba
KaritasAbundat
Arr. Pau Ballester

Soprano: Èlia Casanova Martí 

Idea original: AMORES Grup de Percussió

 

Intérpretes: AMORES Grup de Percussió: Pau Ballester, J.S Chapi y Ángel García,

 

con la colaboración de las sopranos valencianas María Maciá y Èlia Casanova.

 

Duración: 70 min. 

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS