Select Page

B3: Brouwer trio

18 de novembre a les 20h a l’Auditori Rafelbunyol

compra la teua entrada en http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

entrades a 3 euros

B3: Brouwer Trio

El projecte 15B3: pretén donar valor als àmbits no només geogràfics sinó també creatius en què el B3: Brouwer Trio ha desenvolupat gran part de la seua feina i en els quals la interacció amb els creadors ha estat més intensa i enriquidora: València i Llatinoamèrica . D’aquesta manera, les sis obres que formen part d’aquest projecte escrites i dedicades al B3: Brouwer Trio per José Javier Peña Aguayo, Georgina Derbéz, Voro García, Marcela Rodríguez, César Cabedo i Miguel Ángel Berbis defineixen aquest viatge entre realitats llunyanes però alhora tan properes. Cal remarcar l’estrena absoluta en el concert d’avui de les peces Trio II – De Ser Intangible de la compositora mexicana Georgina Derbéz i Tres piezas del Equinoccio del compositor valencià César Cabedo, totes dues dedicades al B3: Brouwer Trio.

15B3: és un projecte creat per a la commemoració del XVè aniversari del trio, efemèride que no només és motiu de celebració, sinó un punt d’inflexió cap a nous reptes. La creació d’aquest espectacle multidisciplinari, a través de l’ús de les noves tecnologies aplicades als instruments tradicionals amb obres electroacústiques, vídeo projecció i sistemes d’il·luminació, ofereix a l’espectador la possibilitat de descobrir a través de la proposta de sis compositors i artistes l’essència de les seues cultures des d’una perspectiva actual.

 

Projecte Rafel 18 nov. 201

B3: Brouwer Trio

Miguel Ángel Berbis (electrònica i difusió sonora)

Programa

Fronteras líquidas (2017) José Javier Peña-Aguayo
Piano Trio, video y electrònica
(imàgens i video montatje de Ricard Carbonell)

 

* Trio II “De Ser Intangible” (2017) Georgina Derbéz
Piano Trio
(imàgens Sandra Pani)

 

Costellazione d ́un spazio mentalle (2005) Voro García
Piano Trío

 

Dancing?… (2017) Marcela Rodríguez
Piano Trio i vídeo
(video de C.B.)

 

* Tres piezas del Equinoccio (2017) César Cabedo
Ritual de Ostara (aquelarre)
Astenia
Deseo
(Piano Trio y video)

Flaix-Moció (2017) Miguel Ángel Berbis
Piano Trio, electrònica i sistema d’il·luminac

 

 

* Estrena absoluta, dedicada al B3: Brouwer Trio

 

El B3: Brouwer Trio integrat per Jenny Guerra (violí), Elena Solanes (violoncel) i Carlos Apellániz (piano), rep el nom en homenatge i reconeixement al compositor, guitarrista i director cubà de prestigi internacional Leo Brouwer. L’estreta relació del trio amb el mestre s’ha plasmat en nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la dedicatòria de les obres Quadres d’una altra exposició i L’Oracle de Ifa.

El B3 és una formació especialitzada en la música actual.

Gaudeix d’una excel·lent reputació internacional avalada per les seues interpretacions en importants sales i festivals d’Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units.

La crítica ha destacat “la bellesa de so, els virtuosismes individuals, l’empastament clar i equilibrat, i un sentit rítmic molt flexible”.

El treball amb els compositors és un pilar fonamental en la filosofia del B3:. D’aquesta interacció són fruit les més de 40 obres que els han dedicat, a més de les nombroses estrenes absolutes que han realitzat. Cal destacar el seu compromís amb la difusió dels joves compositors i el suport formatiu que els brinden com a grup resident de diversos festivals i acadèmies internacionals.

La seua discografia se centra en el registre de compositors Llatinoamericans i Espanyols, segell d’identitat de la formació. El B3: ha gravat Benet Casablancas Piano Trios (Naxos), Pictures at another exhibition (Fundació Autor, SGAE), The beautiful Cuban woman (Rycy Productions Inc., Burbank-Califòrnia), i ha col·laborat en els CDs Les ombres divines (Vers ), Old Havana-Vol 2 (Rycy Productions Inc.), Estrenos en Concierto-Chamber Music Vol 4 (Rycy Productions Inc.), i Irremediablemente Buenos Aires de Claudia Montero.

En la seua línia de treball més recent, amb motiu del seu 15è Aniversari, advoquen pel treball multidisciplinari (live painting, dansa …), la investigació en l’ús de les noves tecnologies, (electrònica, vídeo, sensors, sistemes d’il·luminació …) i per la creació de projectes per desenvolupar en gira. En 2017 han realitzat 12 estrenes de compositors de la Xina, Estats Units, Suècia, Espanya, Mèxic i Puerto Rico i preparen el seu següent projecte discogràfic 15B3:.

Organitza

Col·labora