Select Page

Ensemble d'Arts & Proxima Centauri

4 de novembre a les 20h a l’Auditori Rafelbunyol

Compra la teua entrada en http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

Entrades a 3 €

 

PROGRAMA DE CONCERT

 

Miguel A. Berbis / Moció 

Pierre Jodlowski / Coliseum

Octavi Rumbau / En Rythmoi

Christophe Havel / XX

Miguel A. Berbis / eixe sentiment… quan plou

R. Cendo / Control

 

Marie-Bernadette Charrier, direcció artística y saxofon

Sylvain Millepied, flauta

Clemente Fauconnet, percussió

Hilomi Sakaguchi, piano

Christophe Havel, dispositiu electrònic

Juanjo Llopico, percussió

Elena Solanes, violoncel

Miguel Angel Berbis, difusió sonora

 

COMPOSITORS I OBRES

Pierre Jodlowski (Francia, 1971)

Coliseum (2008, 12’) Para flauta, saxofón, piano, percusión y electrónica“La idea de la obra nació durante una visita de las Arenas de Nîmes. Los pasillos y los lugares emiten una tensión como si la arquitectura y las luces habían guardado la memoria de la antigua violencia. Esta tensión visual es el origen de la energía de mi proyecto, que siempre va hacia la tensión y la ruptura de los movimientos.”Sin ser directamente narrativa, la obra tiene una forma y un material que siguen un camino que me sugirió el recorrido: un juego dinámico y fuerte, que lucha o anima, que divide o añade.

Raphaël Cendo (Francia, 1975)

Control (2016, 11’) Para flauta, saxofón tenor, piano, percusión y electrónica

Raphaël Cendo compone una música marcada por la estética de une saturación del sonido basada en color tonal. Su investigación se trata de componer a partir de un solo material y explora los límites de la capacidad instrumental, con enfoque particular en los límites de la velocidad. Sus obras están interpretadas por artistas y ensambles de fama internacional como el Ensemble Intercontemporain, el Itinéraire, el Orquestra Nacional de Francia, y en prestigiosos festivales: Présences, Musica, Donaueschingen y Ars Musica en Bruselas. Galardonado del Premio Pierre Cardin de la Academia de Bellas-Artes, Cendo estuvo en residencia en la Villa Medici en el 2009-2010. Vive y trabaja en Berlín.

Christophe Havel (Francia, 1956)

XX (2010, 11’) Para saxofón soprano, piano y electroacústico

XX teja una red de lazos cruzados entre el saxófono y el piano a partir de los gestos idiomáticos de cada instrumento, la naturaleza tan diferente de cada uno inspirando el juego de tensiones. Así, todo se trama en el intersticio que une las especificidades de cada uno, en las singularidades que los separan, en la distancia que los reúne.

Proxima Centauri

Próxima Centauri és un grup musical que desafia els codis de música de cambra, incloent la incorporació d’electrònica com a membre ple de la formació. Durant més de dues dècades, Proxima Centauri està col•laborant amb molts artistes, músics; intèrprets i improvisadors, i també ballarins o artistes. Els seus muntatges tenen un enfocament artístic multidisciplinari, combinant la creativitat musical i les arts visuals.

Sota la direcció artística de Bernadette Charrier, la interpretació rigorosa unida a una política d’estrenes de nombroses obres de compositors d’aquest segle, és alternada amb la interpretació dels grans mestres del segle XX. Proxima Centauri inverteix en totes les dimensions, com ara la creació, la investigació, en la creació contemporània i en la transmissió de coneixements als artistes més joves. Sent Bordeus seva seu, la seva influència arriba molt més enllà de Nova Aquitanià i de les fronteres de França. Propera Centauri és un dels grups internacionals més conegut, sent convidat a participar en molts dels festivals més importants d’Europa i realitzant gires per Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

Ensemble d’Arts

Fundat el 2012 pel seu director artístic Miguel Angel Berbis, Ensemble d’Arts és el grup resident del festival internacional anual “Projecte Rafel Festival”, amb seu a l’Auditori Rafelbunyol. Amb el convenciment de l’evolució lògica de l’art musical d’avantguarda com a mode d’expressió necessari, el seu treball es dirigeix a satisfer les oïdes dels melòmans ortodoxos i sobretot, seduir els oients oberts a nous sabors i textures. Tot això amb el suport a la nova música i les noves tecnologies aplicades a ella. Una combinació trencadora que exigeix un treball intens de cambra per aconseguir el perfecte equilibri de dues sonoritats tan contrastants com són la dels instruments acústics i l’electrònica.

Organitza

Col·labora