Select Page

Ensemble d’Arts & Neopercusión

1 de desembre a les 20h a l’Auditori Rafelbunyol

compra la teua entrada en http://www.agendarafelbunyol.com/index.html

entrades a 3 euros

Ensemble d’Arts

fundat el 2012 pel seu director artístic Miguel Ángel Berbis i amb seu a l’Auditori de Rafelbunyol (València, Espanya), és una de les formacions més vanguardistes en l’actual panorama de la música electroacústica a Espanya. Format per solistes de gran trajectòria internacional, molt compromesos amb la música de nova creació i les noves tecnologies aplicades a ella, l’Ensemble d’Arts  compta al seu repertori obres tant de solista com de conjunt, alternant als seus programes obres d’artistes de reconegut prestigi amb nous talents emergents, la qual cosa permet la posada en escena de propostes molt versàtils i atractives per a l’oient. Entre elles cal ressaltar diverses produccions originals com són els projecte en trio Electro Spanish Sounds i Electroacustic Solist Works Sèries, els projectes de ensemble Ausiàs March i el Foll Amor y Fantasia Canina, o el projecte didàctic El viatge de Nena.
Ensemble d’Arts és a més grup resident i organitzador del Rafel Festival, un Festival internacional anual en què participen alguns dels Ensembles i solistes més representatius de l’escena contemporània nacional i internacional, i que pertany a la Xarxa Internacional de Festivals de Música de Nova Creació Zenet com a membre fundador.

Neopercusión

NEOPERCUSIÓN és un grup radical militant de la música d’avantguarda i creador d’innovadores experiències musicals en què s’integren de manera regular recursos com les noves tecnologies, el vídeo, nous formats escènics i una gran varietat d’estils musicals: contemporània, intuïtiva, performance, teatre musical contemporani, clàssica, òpera, improvisació lliure, ètnica, electrònica experimental, fusió, jazz, cinema i música en viu, etc. Conscients que “som el que toquem” [Juanjo Guillem], Neopercusión porta 24 anys fomentant i difonent l’expressió del present a través dels sons i el pensament musical actual.
Neopercusión col·labora de manera habitual amb alguns/es dels més importants solistes i grups tant internacionals com espanyols dedicats a diferents músiques: Quartet Arditi, Markus Stockhausen, Sigma Project, Iñaki Alberdi, Asier Polo, Raquel Andueza, Tambuco, Trio Arbós, Andreas Prittwitz , entre molts altres. Des dels seus inicis Neopercusión manté un important compromís amb la difusió i estímul de la música del nostre temps, comissionant i estrenant desenes de peces d’alguns dels autors més importants de l’actualitat, així com de joves compositors/es. Amb l’objectiu exprés de dissenyar noves experiències artístiques, Neopercusión ha creat el Col·lectiu NEO, plataforma dedicada a desenvolupar propostes escèniques d’avantguarda a través de la col·laboració amb altres intèrprets, compositors, creadors d’altres disciplines artístiques, l’ús de les noves tecnologies, l’experimentació amb nous mitjans sonors i visuals, així com innovadors formats escènics.
Neopercusión és des de 2008 grup resident del Districte de Chamberí-Ajuntament de Madrid-, on organitza dos festivals propis dedicats a diverses músiques: KONEKT@rte Sonoro i Ritmo Vital.

 

Ensemble d’Arts & Neopercusión

Programa

* La casa de las cigüeñas José Manuel López López
Saxofon, 2 percussionistes, violí, violoncel i electrònica

Pictures of the Floating World (2017) Raquel García Tomas
Saxofon, 2 percussionistes, video i electrònica 

Tape Mode (2018) Edith Alonso
2 percussionistes i reproductors de casset

Juana la Loca (2016) Miguel Angel Berbis
violí, saxofon i electrònica

Caravan (2017) Michael Beil
4 performers, electrònica i video en directe

* Estrena absoluta financiada per INAEM

 

Saxofons – Xelo Giner

Percussió – Juanjo Guillem

Percussió – Rafa Gálvez

Violí – Jenny Guerra

Violoncel – Elena Solanes

Electrònica i difusió sonora – Miguel Angel Berbis

 

COL·LABORADORS | COLABORADORES | PARTNERS