Select Page

Fase final del concurs Re_Cre@ 2019 - Aión Duo

 

20 d’octubre des de les 17:00h a l’Auditori Rafelbunyol

a les 20:00h actuació de “Aión Duo” i Comunicació del grup guanyador

 

 

 

Concurs Re_cre@ 2019

diumenge 20 d’octubre des de les 17:00h a l’AUDITORI RAFELBUNYOL

Concursants Finalistes

 

17:00h Digraphproject

18:00h Neuma

19:00h Ensemble Opus 22

20:00h comunicació del grup guanyador amb l’actuació de “Aión Duo”

 

BIOGRAFÍA

Aion DUO (2017) Aión Duo comença la seua activitat a la primavera de 2017 de la mà de dos joves intèrprets que actualment realitzen els seus estudis a l’Acadèmia Sibelius d’Hèlsinki. Des del primer moment, el seu interès per la música de cambra els ha portat a treballar i indagar en el repertori escrit per a clarinet i piano, escometent el compromís d’aportar noves visions al repertori clàssic d’aquesta formació, així com mostrant interès pel més actual repertori de nostres dies.

Des del seu naixement, el Duo ha rebut consells de professors de la talla de José Luis Estellés, Harri Mäki, Jacques Zoon, Kiril Kozlovsky, Irina Zahharenkova, Martti Rautio, Hui-Ying Liu-Tawaststjerna, Naoko Ichihasi, entre d’altres. Malgrat la seua curta trajectòria com a grup estable, han realitzat diferents gires de concerts pel territori espanyol i finès, en sales com la Sala de Cambra de l’Auditori Manuel de Falla (Granada), Sala Clemente (València), Conservatori Professional de València, Conservatori “Àngel Barris” (Granada) i Sala de Cambra de l’Musiikkitalo (Hèlsinki), entre moltes altres. Els seus propers compromisos els portaran a actuar a la Fundació “Eutherpe” de Lleó i Teatre Atrium, en Villadecans, entre d’altres.

El treball de repertoris de nova creació els ha portat a treballar amb compositors com Eduardo Soutullo, Voro García o David Moliner, ja escometre l’estrena absoluta d’Il Risveglio d’un sogno (Aud. T. De Falla, gener 2019) de Voro García, i properament repertori del compositor David Moliner.

En l’actualitat, els integrants de Aión Duo, segueixen aprofundint en el coneixement del seu repertori i ampliant el seu interès en la difusió del mateix.

.

Aion Duo y comunicació del grup guanyador del Re_cre@ 2019

diumenge 20 d’octubre a les 20:00h a l’AUDITORI RAFELBUNYOL

Programa

Programa: Phonos

Alexander Schubert (1979-): WIKI-PIANO.NET*

Voro García (1970-): Il risveglio d’un sogno

*Estreno en España

Aión Dúo

Claudia Reyes Segovia, clarinet

Pau Fernández Benlloch, piano

 

Notes al programa

El centre del programa que presenta Aión Duo en aquesta ocasió és la reflexió sobre el so i les seves possibilitats estètiques en la creació sonora esdevinguda en l’àmbit europeu a partir dels anys 70.
Les dues obres que es presenten ens mostren els dos extrems de l’interès creixent cap a l’exploració del so com a matèria física, com a potencial material constructiu, que ha estat en el nucli de la música escrita en les últimes dècades. D’una banda, la línia traspassada entre l’acústic i l’electrònic, ha creat un nou univers de sons possibles, context en el qual l’alemany Alexander Schubert s’ha desimbolt amb sorprenent originalitat. En WIKI-PIANO.NET (2018) la reflexió no gira únicament entorn d’un multivers de sons sorprenents, sinó que la peça resulta una eina ideal com a mitjà d’experimentació sobre la relació compositor-intèrpret-públic, i les relacions que això té amb la democratització que ha suposat Internet com a xarxa de comunicació i l’equalització dels plànols compositor / creador-públic com a mitjà de reflexió / critica / proposta cap a noves formes de creació musical.
D’altra banda, Il Risveglio d’1 sogno se centra més en l’exploració del so acústic, de les seves qualitats i les seves possibilitats. El joc de paraules sogno / sono ens evoca un interessant context narratiu on tot el material sonor de l’obra no és més que un procés de despertar (llegiu, desenvolupar) un so i observar la seva potència dramàtica, constructiva i retòrica. L’obra va ser escrita en 2012, encara que no estrenada fins al 2019, i els dedicataris de la peça són el propi Aión Duo.

 

COL·LABORADORS