Select Page

Presentació

Per segona vegada, el festival de Ralfelbunyol especialitzat en difondre la música de nova creació, Rafel_Festival, junt al Festival ENSEMS i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol, Diputació de València, INAEM i Fundació SGAE, celebrarà el II Concurs Internacional d’Interpretació de Música de Nova Creació: Re_Cre@.

Es presenta com una competició on els joves demostraran les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l’art sonor.

Aquest esdeveniment naix amb el propòsit d’oferir una oportunitat als joves intèrprets de promocionar les seues carreres com a artistes, i concretament, com a intèrprets de música de nova creació. Esperem això servisca també, ja des d’aquesta primera edició, com a referent, així com d’inspiració per a molts altres futurs músics i que puguen i se senten animats a explorar el món creatiu musical del temps en què viuen. Que disposen d’un espai on el mèrit a aquest aprenentatge, la creativitat, l’esforç i molts altres valors es vegen recompensats i premiats i també avalats per referents en aquesta matèria i les nostres institucions.

De la mateixa manera, la continuïtat d’aquest concurs aportarà un recolzament a la composició i producció musical més recent, ja que el grup que resulte guanyador en cada edició realitzarà, en qualitat de premiat, l’estrena absoluta d’una obra per encàrrec a compositors i compositores del territori valencià.

El concurs, regulat per unes bases que pretenen cuidar els músics i pensades per a obres d’actualitat, obrin l’escenari a diferents formacions i diferents músiques, tant grups de cambra com ensembles, dirigits o no. I amb l’objectiu d’emprendre un camí: que les músiques del nostre temps isquen als públics i que els músics joves se senten cada vegada més abrigats en un espai nou i actual i puguen expressar-se amb els seus propis llenguatges.

L’organització del concurs

DESCÀRREGUES

PRÒXIMAMENT

JURAT

VORO GARCÍA

JENNY GUERRA

NORIO SATO

MAYA KIMURA

ALEXANDER SCHUBERT

COL·LABORADORS