Select Page

NORIO SATO

Nascut a Jilin, Xina el 1951. El guitarrista japonès Norio Sato va estudiar amb Yasumasa Obara i va guanyar el primer premi en el Concurs de Guitarra de 1971 (l’actual Concurs Internacional de Guitarra de Tòquio).

Sato és considerat un dels artistes més importants del Japó hui en dia i amb freqüència se li demana que s’estrene noves obres. És programat i grava regularment com a director artístic de l’Ensemble Nomad https://www.ensemble-nomad.com. El 1993, Norio va rebre el premi especial en acompliment dels premis del Concurs de Música de Japó i el Premi de Música de Kyoto (apartat de Música Aplicada), el premi Nakajima Kenzo el 1994, i el premi de Música Contemporània Asahi el 1996. és professor adjunt de guitarra a Toho Junior College, Nihon University College of Art i Ferris Jogakuin.

Norio Sato va actuar en festivals internacionals a Mèxic, Alemanya, Itàlia, França, Anglaterra, Xina, Austràlia, Estats Units, Veneçuela, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Espanya i així successivament. El 1997, Norio Sato va fundar l’Ensemble Nomad amb el propòsit d’interpretar les obres per a ensemble del segle XX i de compositors vius. L’Ensemble s’ha presentat en un gran festival al Japó i en altres festivals de difusió internacional, inclosa la Setmana Internacional de Música Gaudeamus a Amsterdam, el Festival a tempo a Caracas, a Huddersfield, el Festival de Morelia i el Festival Cervantino a Mèxic.