Select Page

Spanish Brass & Cristina M. Gómez

 

26 d’octubre a les 20:00h a l’Auditori Rafelbunyol

 

 

 

Spanish Brass

Amb 30 anys de trajectòria al món de la música de cambra, Spanish Brass és un dels quintets més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional.

L’any 1996 obté el Primer Premi del 6è Concurs Internacional per a Quintets de Metall “Ville de Narbonne” (França), considerat el de més prestigi per a aquesta formació.

A més d’haver participat en alguns dels festivals més importants del món, ha tocat en la gala dels Premis Príncipe de Asturias en 1995 i ha enregistrat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centro Damático Nacional i la banda sonora de la pel.lícula Descongélate, de Félix Sabroso, per a la productora El Deseo.

En 2017 va rebre el I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana.

Ha publicat vint-i-quatre treballs discogràfics, entre ells dos DVD-CD i un doble CD recopilatori, que mostren les seves múltiples facetes: Luur-Metalls Spanish Brass Quintet (1996), No Comment  (1998), La Escalera de Jacob (2000), SPANISH BRASS Luur Metalls & Friends (2001), Delicatessen (2002), Caminos de España (2003), Absolute amb Christian Lindberg i Ole E. Antonsen (2004), Gaudí’um (2005), Metàl.lics  (2006), Retaule de Nadal amb l’Orfeó Valencià Navarro Reverter (2006), SBALZ Brass Ensemble (2007), Brass and Wines amb Steven Mead (2008), Brassiana amb Lluís Vidal Trio (2008), The Best of Spanish Brass (2009), SBLM (2009), Tell me a Brass Story amb la Banda Municipal  de Música de Bilbao (2012), viBRASSions (2012), Metalls d’Estil amb Pep Botifarra (2013), 25 (2014), SuBLiMe Christmas (2014), Brass Brass Brass (2016), De Vents i Terra amb la Banda Municipal de Barcelona (2017), Puro de Oliva amb Chano Domínguez i Bandolero (2018) i XXX (2018).

Paral.lelament a l’activitat de concerts, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira (www.sbalz.com) i el Brassurround (www.brassurround.com), on cada any es reuneixen alguns dels solistes internacionals, grups i professors de metall més prestigiosos del món.

Spanish Brass està patrocinat per Buffet Group i toca amb trompetes B&S, trompa Hans Hoyer, trombó Courtois i tuba Melton; i també de la nova aplicació BlackBinder.

. A més, rep el suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministerio de Cultura-INAEM.

Components: Carlos Benetó, trompeta; Juanjo Serna, trompeta; Manuel Pérez, trompa; Inda Bonet, trombó; i Sergio Finca, tuba

www.spanishbrass.com

.

.

 

Spanish Brass & Cristina M. Gómez i Juan Corres

dissabte 26 d’octubre a les 20:00h a l’AUDITORI RAFELBUNYOL

Programa

Al·legories (2018-2019)

per a quintet de metall i dansa

de Voro Garcia

 

 

Spanish Brass
Cristina M. Sánchez, ballarina
Juan Corres, ballarí
Amparo Urieta, direcció escènica

 

Notes al programa

Al·legories (2018/19)
Per quintet de metalls (i dansa). Dedicada a Spanish Brass.
Al·legories podríem dir que és el reflex de certes situacions que ocorren en l’actualitat.
L’estructura de l’obra, d’uns 60 minuts de durada ve determinada per la peça Al·legories de la liquidesa i una successió d’altres al·legories, a manera d’empremtes sonores, com a representació metafòrica de diferents idees abstractes.
“Si l’estructura temporal que sosté la vida, és un àmbit ambivalent de presència i absència, la memòria trenca aquesta dialèctica de l’aniquilació i permet aixecar sobre aquest néixer – perir que el temps comporta, la substància històrica, és a dir una estructura formada com residu d’aquest fluir temporal “(E. Lledó).
Empremtes sonores, on memòria es fa present com a escriptura.
Alguns dels principis metafísics de Borges: el món irreal i la seva aparença subjectiva. La bogeria que subjeu en la realitat, l’absurd que s’amaga sota l’aparent rigor de la seva construcció. La temàtica dels laberints, com a símbol de perplexitat i de la sorpresa, com significació dels somnis o ideals de l’home. O els miralls, com a reflex de la pluralitat del jo, el seu sentit canviant i la reflexió que som el mateix i un altre. El desdoblament de la personalitat, multiplicar-se, dividir-se, el que fa un mirall, esdevé en un no estar enlloc.
En termes musicals, una dramatúrgia sonora i escènica com a base d’elaboració del discurs sonor.
Al·legories de la liquidesa (2018) és una al·legoria de l’actualitat amb el mite de Faust de la Història d’un soldat com a rerefons. El títol fa referència a la metàfora de la liquiditat proposta per Zigmunt Bauman, que intenta també donar compte de la precarietat dels vincles humans en una societat individualista i privatitzada, marcada pel caràcter transitori i volàtil de les seves relacions.
La fluïdesa com a qualitat dels líquids i els gasos, que pateixen un continu canvi de forma quan se’ls sotmet a tensió. La dissolució dels sòlids, un tret permanent de la modernitat. En la modernitat fluïda es produeix un canvi en la relació entre espai i temps, paràmetres que se separen de la pràctica. L’espai era l’aspecte sòlid, el temps era el bàndol actiu i dinàmic.

 

COL·LABORADORS