Select Page

HOME RE_CRE@2019

PRESENTACIÓ

Concurs re_Cre@ 2019

Per segona vegada, el festival de Ralfelbunyol especialitzat en difondre la música de nova creació, Rafel_Festival, junt al Festival ENSEMS i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol, Diputació de València, INAEM i Fundació SGAE, celebrarà el II Concurs Internacional d’Interpretació de Música de Nova Creació: Re_Cre@.

Es presenta com una competició on els joves demostraran les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l’art sonor.

Aquest esdeveniment naix amb el propòsit d’oferir una oportunitat als joves intèrprets de promocionar les seves carreres com a artistes, i concretament, com a intèrprets de música de nova creació. Esperem això servisca també, ja des d’aquesta primera edició, com a referent, així com d’inspiració per a molts altres futurs músics i que puguen i se senten animats a explorar el món creatiu musical del temps en què viuen. Que disposen d’un espai on el mèrit a aquest aprenentatge, la creativitat, l’esforç i molts altres valors es vegen recompensats i premiats i també avalats per referents en aquesta matèria i les nostres institucions.

De la mateixa manera, la continuïtat d’aquest concurs aportarà un recolzament a la composició i producció musical més recent, ja que el grup que resulte guanyador en cada edició realitzarà, en qualitat de premiat, l’estrena absoluta d’una obra per encàrrec a compositors i compositores del territori valencià.

El concurs, regulat per unes bases que pretenen cuidar els músics i pensades per a obres d’actualitat, obrin l’escenari a diferents formacions i diferents músiques, tant grups de cambra com ensembles, dirigits o no. I amb l’objectiu d’emprendre un camí: que les músiques del nostre temps isquen als públics i que els músics joves se senten cada vegada més abrigats en un espai nou i actual i puguen expressar-se amb els seus propis llenguatges.

Música en present i amb molt de futur.

L’organització del concurs

Jurat

Voro García

Jurat

Naix a Sueca. Estudia Trombó, Piano, Cant, Direcció de cors i Orquestra, Musicologia i Composició en el Conservatori Superior de València amb R. Ramos, y M. Galduf entre altres. Posteriorment amplia la seua formació amb Mauricio Sotelo. Doctor en música per la Universitat Politècnica de València.

Entre els premis obtinguts, cal destacar el primer premi de l’Institut Nacional de la Joventut (2004), Oïda 2001, Premi Luis Morondo (2007), Premi Matilde
Salvador (2007), Premi Millor Música Original (curtmetratge) XIV Mostra de Cinema Jove d’Elx (2011) i K-Lidoscopi (2012), a més de finalista del Bell’Arte
Europa (2005), Pablo Sorozábal (2001) i ALEA III Premi Internacional de Composició (2007).

Ha rebut encàrrecs de diferents institucions i intèrprets: IVM, INAEM, JONDE, CDMC, IVM, Auditorio Nacional de Música, Ensems o Festclásica Les seues obres han sigut seleccionades o encarregades per diferents concursos, festivals o plataformes sonores de tot el món, i els seus intèrprets han sigut: Ensemble Intercontemporain, Proyecto Guerrero, Arditti Quartet, Quatuor Tana, Court-circuit, Grup Instrumental, Ensemble Residencias, Espai Sonor, Zahir Ensemble, NeoArs Ensemble, NEXEnsemble, Plural Ensemble, Ensemble Kuraia, Grupo Enigma, Sonido Extremo, Spanish Brass, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquestra de València, JONDE, JOGV, Ensemble del Carnegie Mellon, Ensemble ALEA III, Trío Arbós, B3 Brouwer Trío, TDM Trío de Magia, Feedback, Alter Face, Amores grup de percussió, Bandas Municipales de Barcelona, Bilbao o Palma de Mallorca, B. Ambrosini, A. Sukarlan, C. Dierstein, P. Carneiro, C. Dierstein, M. Weiss, M. Bernadette, S. Aparici, R. Capellino, X.Giner, A. Gomis, etc. Fundador i creador de l’Ensemble Espai sonor en 2003. Com director musical ha realitzat l’estrena absoluta i/o en Espanya de multitud d’obres.

Ha sigut compositor resident del Grup Instrumental de València (2001-02), JONDE (2006-07), Auditori Reina Sofia 400 MNCARS (2009) de Madrid, Jove
orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV, 2009-10) i Festival SBALZ (2018). Director artístic de la Mostra Sonora de Sueca (2005-2017). En l’actualitat és catedràtic de composició al Conservatori Superior de Música de València i director artístic del Festival Ensems.

www.vorogarcia.com

Norio Sato

Jurat

Nascut a Jilin, Xina el 1951. El guitarrista japonès Norio Sato va estudiar amb Yasumasa Obara i va guanyar el primer premi en el Concurs de Guitarra de 1971 (l’actual Concurs Internacional de Guitarra de Tòquio). Sato és considerat un dels artistes més importants del Japó hui en dia i amb freqüència se li demana que s’estrene noves obres. És programat i grava regularment com a director artístic de l’Ensemble Nomad https://www.ensemble-nomad.com. El 1993, Norio va rebre el premi especial en acompliment dels premis del Concurs de Música de Japó i el Premi de Música de Kyoto (apartat de Música Aplicada), el premi Nakajima Kenzo el 1994, i el premi de Música Contemporània Asahi el 1996. és professor adjunt de guitarra a Toho Junior College, Nihon University College of Art i Ferris Jogakuin.

Norio Sato va actuar en festivals internacionals a Mèxic, Alemanya, Itàlia, França, Anglaterra, Xina, Austràlia, Estats Units, Veneçuela, Dinamarca, Finlàndia, Estònia, Espanya i així successivament. El 1997, Norio Sato va fundar l’Ensemble Nomad amb el propòsit d’interpretar les obres per a ensemble del segle XX i de compositors vius. L’Ensemble s’ha presentat en un gran festival al Japó i en altres festivals de difusió internacional, inclosa la Setmana Internacional de Música Gaudeamus a Amsterdam, el Festival a tempo a Caracas, a Huddersfield, el Festival de Morelia i el Festival Cervantino a Mèxic.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Maya Kimura” open=”no” hide_pop_tinymce=””]

Maya Kimura

Jurat

Nascuda el 1985 i criada a Hokkaido, Kimura va ser alumna de Harumi Hashimoto des de l’edat de 3 anys.

Va estudiar amb Keiko Nosaka i Michiko Takita al Toho Gakuen College of Drama and Music. Kimura va ser guardonada amb el Premi Kenjun al 17è Festival de Música Kenjun Memorial Kurume Koto. Ella també ha guanyat diversos grans premis en nombrosos concursos des de la infància, i va rebre el Premi de Promoció de les ciutats de Kushiro i Bekkai. Les seves activitats internacionals inclouen actuacions a Berlín, Budapest i Vladivostok.

El 2009 es va convertir en una de les membres fundadores de 4plus, amb la qual ha estrenat més de 20 obres contemporànies per koto de 25 cordes.

Jenny Guerra

Jurat

El seu compromís amb la nova música està avalat per nombroses estrenes mundials i un catàleg de més de quaranta obres dedicades, així com gires de concerts pels més importants teatres de França, Alemanya, Regne Unit, Grècia, Cuba, Mèxic, Argentina, Italia, Holanda i Espanya. Ha realitzat nombrosos enregistraments per a la ràdio i la televisió llatinoamericana i espanyola, així com per als segells discogràfics SONY, GHA, EMI, o Stradivarius. És directora artística i membre fundador del B3: Brouwer Trio, amb qui ha gravat per a Vers, Fundació Autor, Rycy Productions Inc i Naxos.

Actualment és professora de l’Orquestra de València i solista de l’Ensemble d’Arts.

Alexander Schubert

Jurat

Alexander Schubert va nàixer el 1979 a Bremen i va estudiar bioinformàtica a Leipzig i composició multimèdia amb Georg Hajdu i Manfred Stahnke a Hamburg. Durant els seus estudis, ha treballat com a músic i compositor en una varietat d’entorns diferents. A més, Schubert va treballar al ZKM (Centre d’Art i Mitjans) a Karlsruhe durant un any.

És professor a la Musikhochschule Hamburg i director artístic de l’estudi d’electrònica al conservatori de Lübeck i va ser professor convidat a la Universitat de Folkwang en 2016. Principalment treballa com a compositor independent.

L’interès de Schubert explora les interfaces de gènere creuat entre música acústica i electrònica. El tret més característic de la seva feina és la combinació de diferents estils musicals (com hardcore, jazz lliure, música electrònica popular, techno) amb conceptes clàssics contemporanis. Incorpora aquestes influències basades en la seua experiència personal en lloc d’abordar teòricament l’assumpte. Schubert ha participat en la seua joventut i en la seua carrera primerenca en tots els gèneres anomenats, tant en grup com a solista. A més, les peces performatives són un focus important en el seu treball. L’ús del cos en la música electrònica i el transport de contingut addicional a través de gestos són característiques clau en les seues peces, que tenen com a objectiu potenciar l’intèrpret i aconseguir un màxim d’energia. L’objectiu constant de perseguir la recerca d’una major intensitat en la interpretació musical és una força impulsora en el seu treball i això sempre des d’una manera subjectiva i quasi mai conceptual. Això també li comporta reflexionar al voltant la frontera entre la música escrita i la improvisada. Diverses peces es poden entendre com improvisacions altament estructurades.

Des de 2009, s’enfoca en la composició gestual basada en sensors tant en les seues creacions com en la investigació (com a estudiant de doctorat). En este camp de treball, ha fet nombroses participacions en conferències internacionals i investigació amb diversos instituts de tot el món. La combinació dels aspectes estètics, tècnics i d’aquest enfocament interdisciplinari ha trobat una recepció molt positiva. La seua formació tècnica com a científic és la base per al maneig de la tecnologia en general i dels sensors en particular.

A més de treballar com a compositor i músic solista, Schubert també és membre fundador de l’Ensemble “Decoder”. Ha contribuït a una varietat de diferents projectes com a músic, compositor i programador (per exemple, Wiener Festwochen, Staatsoper Berlin, SWR), ha comissariat un festival de música electrònica contemporània durant diversos anys i dirigeix ​​el segell de música contemporània Ahornfelder. És un membre organitzador del VAMH, un col·lectiu que manté una àmplia xarxa de música contemporània i organitza un festival anual de dues setmanes de durada. Ha estat membre del jurat de conferències i competicions (per exemple, Conferència SSSP, competició JTTP), cap de jurat (ICMC) i cursos de composició (per exemple, Ciutat de Mèxic, Estocolm). És el director artístic de l’estudi d’electrònica al conservatori de Lübeck, professor al conservatori d’Hamburg i va ser professor convidat a la Universitat de Folkwang el 2016.

Ha rebut premis i beques de ZKM, Giga-Hertz-Prize, Bourges, ICMC, NIME, JTTP, Darmstädter Ferienkurse i comissions de NDR, International Musikinstitut Darmstadt, Ensemble Resonanz, IRCAM, ZKM, HCMF, Kulturstiftung Hamburg, Piano Possible i Ensemble Intégrales entre altres.

Els seus treballs s’han interpretat més de 600 vegades, per exemple per l’Ensemble Intercontemporain, Ictus Ensemble, Nedar Ensemble, Ensemble Mosaik, Ensemble Nikel, Klangforum Wien i Decoder Ensemble en més de 40 països, entre ells: IRCAM París, NIME Sydney, ICMC , ZKM, Darmstäterterterterera Infermera, Steinhardt School New York, Essl Museum Wien, Deutschlandfunk Köln, SMC Porto, MDR, Wiener Festwochen, Rainy Days Festival, Acht Brücken, TU Berlín, Kunsthalle Hamburg, Akousma Mont-real, Klangwerktage Hamburg, EMM Kansas, ARD Hortal ,, Ljubljana, EUA , Anglaterra, Espanya, Tunísia.

DESCÀRREGUES

BASES DEL CONCURS

FITXA TÈCNICA

FULL D’INSCRIPCIÓ

CARTELL