Select Page

Presentació

 

Per segona vegada, el festival de Ralfelbunyol especialitzat en difondre la música de nova creació, Rafel_Festival, junt al Festival ENSEMS i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol, Diputació de València, INAEM i Fundació SGAE, celebrarà el II Concurs Internacional d’Interpretació de Música de Nova Creació: Re_Cre@.

 Es presenta com una competició on els joves demostraran les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l’art sonor.

 Aquest esdeveniment naix amb el propòsit d’oferir una oportunitat als joves intèrprets de promocionar les seves carreres com a artistes, i concretament, com a intèrprets de música de nova creació. Esperem això servisca també, ja des d’aquesta primera edició, com a referent, així com d’inspiració per a molts altres futurs músics i que puguen i se senten animats a explorar el món creatiu musical del temps en què viuen. Que disposen d’un espai on el mèrit a aquest aprenentatge, la creativitat, l’esforç i molts altres valors es vegen recompensats i premiats i també avalats per referents en aquesta matèria i les nostres institucions.

 De la mateixa manera, la continuïtat d’aquest concurs aportarà un recolzament a la composició i producció musical més recent, ja que el grup que resulte guanyador en cada edició realitzarà, en qualitat de premiat, l’estrena absoluta d’una obra per encàrrec a compositors i compositores del territori valencià.

 El concurs, regulat per unes bases que pretenen cuidar els músics i pensades per a obres d’actualitat, obrin l’escenari a diferents formacions i diferents músiques, tant grups de cambra com ensembles, dirigits o no. I amb l’objectiu d’emprendre un camí: que les músiques del nostre temps isquen als públics i que els músics joves se senten cada vegada més abrigats en un espai nou i actual i puguen expressar-se amb els seus propis llenguatges.

 Música en present i amb molt de futur.

.

L’organització del concurs

JURAT 2019

ALEXANDER SCHUBERT

ALEXANDER SCHUBERT

JENNY GUERRA

JENNY GUERRA

MAYA KIMURA

MAYA KIMURA

NORIO SATO

NORIO SATO

VORO GARCÍA

VORO GARCÍA

Resum de les bases del II Concurs internacional d’interpretació de Música de nova creació “Re_Cre@”

  • El concurs està obert a intèrprets i artistes de qualsevol nacionalitat que interpreten creacions musicals recents entenent com a tals, l’anomenada música contemporània, la música acústica, electroacústica i / o mixta, l’art sonor i altres tipus de creacions musicals multidisciplinars i multimèdia sempre que requerisquen de músics intèrprets. Des de duets fins a sextets.
  • L’edat màxima dels integrants dels grups ha de ser menor o igual a 35 anys.
  • Es permetrà un repertori lliure d’entre 15 i 30 minuts sempre que haja estat creat durant els darrers 50 anys.
  • El premi serà la contractació per a la realització de 2 concerts en festivals especialitzats de reconegut prestigi i l’estrena d’una obra d’un creador/a valencià o resident, per encàrrec de l’IVC (Institut Valencià de Cultura). Els concerts es realitzaran durant l’any 2020 en el 42 Festival Ensems i IX Rafel Festival. L’import destinat a la realització dels 2 concerts cobrirà un caixet professional per als artistes amb un màxim de 6.000€ bruts (3.000 € bruts per part de cada festival).
  • El concurs es realitzarà en dues fases. Una primera selecció per currículum i gravació, i una segona fase amb audició pública per part dels grups seleccionats.
  • El concurs s’emmarcarà dins de la programació del VIII Rafel Festival i la segona fase del concurs es realitzarà a l’Auditori Rafelbunyol a Rafelbunyol (València) el dia 11 d’octubre de 2019.
  • El jurat de la segona fase estarà format per solistes del Ensemble Modern de Frankfurt i l’Ensemble d’Arts.
  • Data límit d’inscripció: 15 de setembre de 2019.

PRÒXIMAMENT 

COL·LABORADORS