Select Page

Rafelbunyol cancel·la el RafelFestival per la Covid-19

Rafelbunyol cancel·la el RafelFestival per la Covid-19 

La IX edició del RafelFestival prevista per a octubre de 2020 contemplava les actuacions de Vertixe Sonora, Decoder Ensemble, Spazio Musica, Ensemble Vertex, Ensemble SMCQ, Neuma i Ensemble d’Arts, procedents d’Itàlia, Alemanya, el Canadà, Galícia, Catalunya i Comunitat Valenciana. La incertesa que la situació en aqueixes dates estiga normalitzada i se’ls permeta viatjar ha obligata reprogramar-los en edicions posteriors, a més de posposar la III edició del concurs internacional d’interpretació de música de nova creació «re_cre@».

«Després de huit anys de trajectòria, en els quals l’Ajuntament s’ha implicat al màxim en la consolidació de la trajectòria d’aquest certamen, és difícil prendre aquesta decisió malgrat el nostre convenciment que és el més responsable en aquests moments», afirma Alicia Piquer, regidora de Cultura.

En el mateix sentit, el director artístic del RafelFestival, Miguel Ángel Berbis, assenyala que «la presència de formacions artístiques procedents d’altres comunitats autònomes i d’altres països ha convertit a Rafelfestival en un dels referents de la música de creació contemporània en la Comunitat Valenciana i en aquesta situació no ho podem garantir».

«Seguint l’exemple d’altres municipis amb festivals programats, hem decidit anticipar-nos i suspendre el Festival, que esperem reprendre en 2021 amb la projecció i qualitat artística habituals», declara Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

No obstant això, des de l’àrea de Cultura s’han programat les actuacions d’Ensemble d’Arts i Ensemble Vertex a l’auditori de Rafelbunyol: «Continuem apostant per difondre la música de nova creació, en aquesta ocasió donant suport al talent valencià», assenyala Alicia Piquer que assegura que «els dos concerts tindran lloc entre els mesos d’octubre i novembre complint amb les mesures d’aforament, seguretat i higiene que marca la nova normalitat»

COL·LABORADORS